Bitcoin yhä suomalaisen kryptosijoittajan ykköskohde

Suomalaisen kryptovaluuttojen välitys- ja säilytyspalvelu Kvarn X:n selvityksen mukaan suomalaiset sijoittajat käyvät eniten kauppaa bitcoinilla, etherillä ja solanalla. Kesällä solana nousi jopa vaihdetuimmaksi kryptovaluutaksi suomalaisten keskuudessa, kertoo Kvarn X:n sijoitusjohtaja Joonas Järvinen.


 

Suomalaisten kryptovaluuttasijoituksissa on neljä selkeää suosikkikohdetta, joista bitcoin (BTC) on yhä selvästi merkittävin kryptovaluutta kaupankäynnissä, kertoo suomalaisen kryptovaluuttojen välitys- ja säilytyspalvelu Kvarn X:n tekemä selvitys, jossa tarkasteltiin tuhansien suomalaisten sijoittajien kryptosalkkuja.

Tänä vuonna suomalaisten kaikesta kryptovaluuttakaupankäynnistä 44 prosenttia on kohdistunut bitcoiniin, mutta kesällä tapahtui yllättävä muutos, kun solana (SOL) nousi hetkellisesti markkinoiden vaihdetuimmaksi kryptovaluutaksi.

Bitcoinin arvo on noussut tänä vuonna parhaimmillaan noin 30 000 dollarilla ja ylitti lopulta 72 000 dollarin rajan ensimmäisen kerran maaliskuussa. Kesällä alkanut kurssilasku tiputti valuutan arvon alle 50 000 dollariin. Tällä hetkellä bitcoinin arvo on noin 63 000 dollaria eli noin 57 000 euroa.

Solanan kurssinousu on ollut prosentuaalisesti suurempaa kuin bitcoinin, sillä sen arvo on parhaimmillaan yli tuplaantunut. Solanan hinta oli vuoden alussa vajaassa 100 dollarissa, mutta keväällä kurssi ylitti jo 190 dollarin rajan. Kesän kurssilaskussa hinta on tippunut vajaaseen 144 dollariin eli noin 130 euroon. Solanan osuus suomalaisten koko vuoden kaupankäynnistä on noin 10 prosenttia, mutta se nousi kesällä hetkellisesti jopa vaihdetuimmaksi kryptovaluutaksi ohi bitcoinin ja etherin.

Etherin (ETH) osuus koko vuoden kaupankäynnistä on noin 11 prosenttia. Neljänneksi suosituin on ollut XRP seitsemän prosentin osuudellaan.

"Bitcoinin markkinaosuus on kokenut ajoittaista nousua ja laskua, mutta se on säilyttänyt vakaan aseman koko vuoden ajan ollen yksi parhaiten kehittyneistä suurista kryptovaluutoista. Tätä bitcoin-dominanssia on tukenut muun muassa bitcoin-ETF:ien menestyksekäs lanseeraus alkuvuodesta Yhdysvalloissa sekä bitcoin-lohkopalkkion puoliintumiseen liittyneet odotukset myöhemmin tänä vuonna. Etherin ja solanan kehitys on ollut epävakaampaa alkuvuoden aikana, ja erityisesti etherin vuosituotto on jäänyt selvästi heikoimmaksi suurten kryptovaluuttojen joukossa. Pienempien kryptovaluuttojen suosio näyttää kasvaneen alkuvuoden aikana, mikä kertoo siitä, että suomalaiset sijoittajat ovat entistä valmiimpia hajauttamaan salkkujaan ja kokeilemaan pienempiä, riskipitoisempia vaihtoehtoja", analysoi Kvarn X:n sijoitusjohtaja Joonas Järvinen.

Suomalaisten sijoittajien salkusta löytyy usein myös galaa (GALA), tetheriä (USDT), dogecoinia (DOGE), aavetta (AAVE), cardanoa (ADA) ja chainlinkia (LINK).

“Gala on osa lohkoketjupohjaista peliteollisuutta ja edustaa niin sanottua play-to-earn-ekosysteemiä, jossa sijoittajat voivat ansaita kryptovaluuttaa pelaamalla ja kehittämällä ominaisuuksia pelien sisällä. Galan menestys heijastaa laajempaa trendiä, jossa pelialalla siirrytään yhä enemmän lohkoketjuteknologian käyttöön, erityisesti NFT:n (non-fungible token) kautta. Pelimaailman ja kryptovaluuttojen yhdistyminen on tuonut uusia mahdollisuuksia ansaita rahaa digitaalisten resurssien hallinnalla ja kaupankäynnillä”, Järvinen jatkaa.

“Sama koskee XRP:tä, jolla on pitkään ollut vakiintunut sijoittajayhteisönsä. Se kuuluu pankkisektorin ja maksujen välitysmarkkinoiden uudistamiseen keskittyviin kryptovaluuttoihin. Voidaan sanoa, että suomalaiset seuraavat globaaleja trendejä ja sijoittavat yhä innokkaammin uudenlaisiin projekteihin. Tämän myötä suomalaisten kryptovaluuttasijoitukset ovat hajautuneet entistä enemmän”, Järvinen summaa.

Lähde: Kvarn X 24.9.2024


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Italiasta talo 3 eurolla?

Sijoittajat keskiössä Ylen dokumenttisarjassa

Lottovoitto yrittäjyyttä hyväksytympi tapa vaurastua