Nesteen osake sai puhtia osavuosikatsauksesta

Nesteen osakkeen viime vuodet ovat olleet vuoristorataa.


 

Öljy-yhtiö Neste on pitkään ollut yksi vaihdetuimmista yhtiöistä Helsingin pörssissä. Nesteen osakekurssi moninkertaistui viime vuosikymmenen toisella puoliskolla, kun yhtiön uusiutuviin polttoaineisiin liittyvät kovat odotukset lisäsivät sijoittajien kiinnostusta. Osake nousi parhaimmillaan yli 60 euroon tammikuussa 2021 mutta laski sen jälkeen trendinomaisesti tämän vuoden kesäkuun alle 17 euroon, kun uusiutuvien polttoaineiden katteet ohenivat kilpailun kiristyttyä.

 

Viime viikolla Nesteen osake sai uutta puhtia yhtiön julkaistua osavuosikatsauksensa toiselta vuosineljännekseltä. Tulos oli konsensusennustetta heikompi, mutta ilmeisesti se kuitenkin hälvensi sijoittajien pahimpia pelkoja, koska osake lähti nousuun.

 

Osavuosikatsaus aiheutti analyytikoiden ennusteisiin ja tavoitehintoihin pieniä justeerauksia. Inderes toisti lisää-suosituksensa osakkeelle mutta alensi sen tavoitehinnan 21,0 euroon aiemmasta 21,5 eurosta. OP säilytti osta-suosituksensa ennallaan, mutta alensi osakkeen tavoitehinnan 29,0 euroon sen oltua aiemmin 32,0 euroa.

 

Kumpikin analyysitalo ennustaa Nesteen kannattavuuden paranevan ensi vuonna, joten mahdollisesti vuosi 2024 on sekä yhtiön tuloksen että osakekurssin kannalta pohjakosketus. Osake oli maanantaina 29.7.2024 aamupäivällä vajaan prosentin laskussa 18,88 eurossa, mutta viimeisen viiden päivän saldo oli yhä lähes kymmenen prosenttia plussalla.

 

Ilkka J. Virtanen

Senior Advisor at Dilia Legal

 

Kirjoittaja on kokenut taloustoimittaja ja pörssikommentaattori.

Kirjoittaja omistaa Nesteen osakkeita.

Artikkeli ei ole sijoitussuositus.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Italiasta talo 3 eurolla?

Sijoittajat keskiössä Ylen dokumenttisarjassa

Lottovoitto yrittäjyyttä hyväksytympi tapa vaurastua