Kullan hinta ennätyskorkealla

Vanhat korut sulatetaan ja niistä valmistetaan uusia koruja.


 

Kullan hinta on saavuttanut historialliset huipputasot. Kullan kilohinta on nyt lähes 70 000 euroa kilolta. Viisi vuotta sitten vastaava hinta oli 36 000 euroa ja kymmenen vuotta sitten 30 000 euroa. Viiden vuoden aikana kullan hinta on kaksinkertaistunut, mikä tekee tästä otollisen hetken harkita ylimääräisten kultakorujen myymistä.

 

Kullan hinnan määrittää päivittäin Lontoon kultapörssi, joka vaikuttaa suoraan kultaostajien tekemiin tarjouksiin. Hinta voi vaihdella merkittävästi päivästä toiseen maailmanmarkkinatilanteen mukaan ja erityisesti sesonkiaikoina, kun kultasepät kokevat materiaalipulaa. Tällä hetkellä kullan hintaa nostaa maailmanpoliittinen tilanne ja vaikka hetkellisesti kuumin 72000 euroa kilolta huippu ohitettiin muutama päivä sitten, on hinta edelleen huippulukemissa.

Kulta on arvokas resurssi, jonka hinta heijastaa maailmanmarkkinoiden tilaa. Epävarmoina aikoina, kuten sotien, talouskriisien tai suurten poliittisten muutosten aikana, sijoittajat pyrkivät suojaamaan varallisuuttaan siirtämällä sitä vähemmän volatiileihin sijoituskohteisiin, kuten kultaan ja se nostaa kullan arvoa maailmanlaajuisesti.

Korkeiden hintojen aikana kullan myynti voi tarjota merkittävää taloudellista hyötyä niille, jotka haluavat hyödyntää korkeat markkinahinnat. On vaikea ennakoida onko muutama päivä sitten alkanut hintojen lasku ainoastaan väliaikaista, mutta yhteenvetona voidaan sanoa, että nyt on hyvä aika myydä kultaa.

 

Kullan myyntiprosessi Tampereella

Tampereella kultaa ostavat toimijat, kuten Pirkan Kello ja Kultasepät Andreasen, tarjoavat asiantuntevia palveluita kullan myyntiin. Esimerkiksi Kultasepät Andreasen keskittyy erityisesti eettisesti hyväksyttävän romukullan hankintaan, mikä tarkoittaa, että he suosivat jo kertaalleen käytettyä jalometallia. Kullan myyntiprosessi on tehty mahdollisimman yksinkertaiseksi: asiakkaat voivat tuoda korunsa liikkeeseen, missä ne punnitaan ja arvioidaan. Tämän jälkeen tehdään tarjous, joka perustuu päivän kultahintaan. Mikäli tarjous hyväksytään, rahat voidaan maksaa asiakkaan tilille jo samana päivänä. Myyjän tulee vain esittää voimassa oleva henkilöllisyystodistus.

Pirkan Kello on pitkään palvellut tamperelaisia tarjoten luotettavia palveluita niin kellojen kuin korujen parissa. Yritys ostaa kultaa suoraan asiakkailta, tarjoten kilpailukykyisiä hintoja ja asiantuntevaa palvelua. Pirkan Kellon asiantuntijat takaavat, että jokainen asiakas saa yksilöllistä palvelua ja parhaan mahdollisen hinnan koruilleen markkinahinnan mukaisesti.

 

Lähde: eLuotsi Finland Oy 30.4.2024


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Italiasta talo 3 eurolla?

Sijoittajat keskiössä Ylen dokumenttisarjassa

Lottovoitto yrittäjyyttä hyväksytympi tapa vaurastua