Tradekan tuotto-osuuksien tuottotavoite nousee 5,75 prosenttiin

Tuotto-osuus on Tradekan mukaan jäsenille tapa kiinnittyä konkreettisesti Tradekan toimintaan, tehdä sijoitus omaan osuuskuntaan ja päästä näin osalliseksi sen taloudellisesta tuloksesta. Kuva: Tradeka


 

Tradekan tuotto-osuuksien tuottotavoite nousee 5,75 prosenttiin vuodelle 2024. Tuottotavoitteen korotuksesta päätti Osuuskunta Tradekan hallitus kokouksessaan 15.12.

 

“Tuottotavoitetta korotetaan kohonneiden korkojen ja ajankohtaisen taloustilanteen johdosta”, kertoo Osuuskunta Tradekan toimitusjohtaja Perttu Puro.  

Osuuskunta Tradekan hallitus päättää tuotto-osuuksien tuottotavoitteen tasosta, mutta maksettavasta korosta päättää vuosittain Tradekan edustajisto, kun se tekee kevään kokouksessaan päätöksen ylijäämän käytöstä. Vuoden 2023 tuotto-osuuksille maksettavasta korosta päätetään edustajiston kokouksessa huhtikuussa ja nämä korot tulevat maksuun kesäkuussa. Kuluvan vuoden tuottotavoite on ollut 4,75 %. 

“Jäsenistö on ottanut tuotto-osuuksien merkintämahdollisuuden hyvin vastaan. Kaikkiaan tuotto-osuuksia on merkitty noin 6,6 miljoonan euron edestä. Osa on merkinnyt enimmäismäärän kerralla, mutta monet jäsenistä ovat löytäneet tuotto-osuudesta pitkäjänteisen säästämisen muodon ja he tekevät merkintöjä säännöllisesti”, Puro sanoo.  

Tuotto-osuus on jäsenille tapa kiinnittyä konkreettisesti Tradekan toimintaan, tehdä sijoitus omaan osuuskuntaan ja päästä näin osalliseksi sen taloudellisesta tuloksesta. Se on pitkäaikainen oman pääoman ehtoinen sijoitus. Tuotto-osuuksia voivat merkitä kaikki osuuskunnan yli 18-vuotiaat henkilöjäsenet sekä yhteisöjäsenet. Merkintöjä voi tehdä useassa erässä. Yhden tuotto-osuuden hinta on 100 euroa ja osuuskunnan jäsen voi merkitä 1–500 osuutta eli yhteensä 100–50 000 euron arvosta. Merkintähakemukset tehdään osuuskunnan sähköisessä Oma Tradeka -jäsenportaalissa.  

Tradekan tuotto-osuuden koron maksun edellytyksenä on, että Tradekalle on kertynyt jakokelpoista ylijäämää. Tuotto-osuus on oman pääoman ehtoinen sijoitus, jonka tuottoon ja takaisinmaksuun vaikuttaa Tradekan talouden kehitys. Tuotto-osuus ei kuulu esimerkiksi talletussuojan piiriin.  

 

Lähde: Osuuskunta Tradeka 18.12.2023

 

Ilkka J. Virtanen


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Italiasta talo 3 eurolla?

Sijoittajat keskiössä Ylen dokumenttisarjassa

Lottovoitto yrittäjyyttä hyväksytympi tapa vaurastua