Uutuuskirja teollisuuspohatta Walter Ahlströmin elämästä

Walter on toisaalta herkkäsieluinen, taidetta rakastava mesenaatti ja lahjakas pianisti, toisaalta heikkohermoinen pessimisti, mutta myös luunkova bisnesmies, kertoo kirjan esittelyteksti.


 

Walter Ahlström (1875–1931) oli Suomen suurimman yksityisen yrityksen patruuna ja maan rikkain mies. Hän oli afäärifennomaani Antti Ahlströmin poika ja mesenaatti Maire Gullichsenin isä. Hän oli luksusautoihin, huvipursiin, salonkivaunuihin ja Euroopan kylpylöihin viehtynyt joviaali seuramies, mutta myös tyrannimainen työnantaja ja ankara kotidespootti...

Sakari Siltalan kirjoittama teos KORKEA PELI – TEOLLISUUSTITAANI WALTER AHLSTRÖMIN ELÄMÄ ilmestyy alkavalla viikolla. 

Walter on toisaalta herkkäsieluinen, taidetta rakastava mesenaatti ja lahjakas pianisti, toisaalta heikkohermoinen pessimisti, mutta myös luunkova bisnesmies.

Ahlströmien gatsbymaisessa saagassa viina virtaa, nopeat purjeveneet, autot ja salonkivaunu singahtelevat ympäriinsä, flyygelit vaihtavat omistajaa ja velat ja sisäelimet paisuvat. Pinnanalaisena juonteena kulkeva tietty hulluus nousee tarinan edetessä pintaan.

***

"Ahlströmin tarinasta tulee toisinaan mieleen Kultahattu, toisinaan Fanny ja Alexander, toisinaan Citizen Kane, joskus tv-sarja Succession", kertoo Sakari Siltala kirjan esipuheessa.

***

FT Sakari Siltala (s. 1984) on historioitsija. Hänen viimeisin elämäkertateoksensa Kirnu ja kartelli – F.M. Pitkäniemen ja Axel Solitanderin työt, taistot ja totuudet (2022) oli arvostelumenestys.

Ahlström-kirja ilmestyy myös ruotsinkielisenä.

Lähde: Kustannusosakeyhtiö Siltala 25.8.2023


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Italiasta talo 3 eurolla?

Sijoittajat keskiössä Ylen dokumenttisarjassa

Lottovoitto yrittäjyyttä hyväksytympi tapa vaurastua