Fortum ja NoHo OP:n suosikkien listalla

Fortum, NoHo Partners, Nokian Renkaat, TietoEvry ja UPM pääsivät OP:n analyytikoiden viikon sijoitusideoiden listalle, joka on päivätty 12.6.2023. Kuva: Fortum


 

Fortum, NoHo Partners, Nokian Renkaat, TietoEvry ja UPM pääsivät OP:n analyytikoiden viikon sijoitusideoiden listalle, joka on päivätty 12.6.2023.

 

-Fortumin uusi strategia nojaa kilpailukykyisen vesi- ja ydinvoimatuotannon optimointiin Pohjoismaissa. Kasvuun investoidaan lähivuosina maltillisesti ja uusi osinkopolitiikka onosakkeenomistajaystävällinen.Sähkön futuurihinnat lähivuosille ovat korkeat ja Olkiluodon kolmosyksikön kaupallisen tuotannonkäynnistyminen tuo merkittävän lisävolyymin. Fortumilla on kunnianhimoinen tavoite tuotantonsa päästörasituksen alentamiseksi. Päästöjenvähentyminen Pohjoismaissa ja Venäjän liiketoiminnoista luopuminen voi arviomme mukaan johtaahyväksyttävien arvostuskertoimien nousuun, perustelee pankki Fortumin ottamista suosikkilistalleen.

 

-Ravintolamarkkina on kasvanut tasaisesti korona-aikaa lukuun ottamatta ja on kokonaisuutena yllättävänkin suhdannekestävä. NoHon kasvun ajureina toimivat muun muassa kaupungistuminen, kuluttajakäyttäytymisen murros sekä verkko-ostamisen lisääntyminen. NoHo on kasvanut voimakkaasti yritysostojen ajamana. Yhtiön yrityskauppamalli on tehokas ja sepystyy luomaan keskimäärin hyvin arvoa ostoillaan vahvojen synergioiden tukemana. NoHon viimeaikainen tuloskehitys on ollut erinomaista, eikä haastava talousympäristö ole juurivaikuttanut yhtiön menestykseen. Lähitulevaisuuden näkymät ovat mielestämme vakaat jaNoHon myynnin kehitystä tukee muun muassa tänä vuonna jo tehdyt yritysostot sekä Messukeskuksen ravintolatoimintojen siirtyminen yhtiölle 1.7. alkaen.

 

-Nokian Renkaiden kaikki toiminta Venäjällä on päättynyt, minkä myötä yhtiö pääsee jatkossakeskittymään täysimääräisesti tuotantokyvykkyytensä uudelleenrakentamiseen. Hiljattain järjestetyssä pääomamarkkinapäivässä päivitetty pitkän aikavälin kannattavuustavoite oliodotuksiamme parempi ja nostimme tilaisuuden jälkeen hieman arviotamme pitkän aikavälinmarginaalitasosta. Yhtiön toimituskyky on lähivuosina rajallinen ja kannattavuus totuttuaheikompi, mutta arvioimme kannattavuuden elpyvän asteittain tuotantokyvykkyydenuudelleenrakentamisen edetessä. Tuotantokapasiteetin on määrä saavuttaa uusi ”potentiaalinen”tasonsa vuonna 2027. Lähivuosien ennusteillamme yhtiön arvostuskertoimet ovat verrokkeihin nähden korkeat, muttaosakkeen arvostustaso on mielestämme pitkäaikaiselle sijoittajalle houkutteleva.

 

Tietoevryn toukokuussa raportoima tulos oli vahva, mutta tästä huolimatta osake painuireippaasti tulospäivänä ja otti vielä uuden tasokorjauksen alaspäin toukokuun lopulla. Pidämmenähtyä kurssilaskua ylilyöntinä. Liiketoiminnan näkymät kuluvalle vuodelle ovat hyvät. Yhtiön ohjauksen mukaan liikevaihto kasvaaorgaanisesti 5-7 % ja oikaistu EBITA-marginaali on 13,0-13,5 %. Osakkeessa on kiinni vielä 0,725euroa/osake osinko, joka tosin irtoaa vasta syksyllä (5.10. 2023). Tietoevryontoteuttamassarakennejärjestelyjä,joidenodotammeluovanarvoaosakkeenomistajille. Banking-liiketoiminta todennäköisesti listataan tänä vuonna (OP arvio EV~1,1 mrd euroa). Lisäksi Tech Services myynti teolliselle toimijalle olisi optimaalinen ratkaisuTietoevryn omistajien kannalta.

 

-Paso de Los Toroksen sellutehtaan ja Leunan biokemikaalijalostamon käynnistyminen ovatmerkittäviä askelia UPM:n kasvustrategiassa ja niiden vaikutus tulokseen on huomattava jovuodesta 2024 alkaen. OL3:sta saatava sähkö nostaa energiaomavaraisuutta huomattavasti. Rakenteellisista kasvuinvestoinneista seuraava tulosvipu, yhdistettynä osingonmaksukyvykkyydenjo vallitsevaan vahvuuteen, ansaitsee näkemyksemme mukaan nykyistä korkeammanarvostuksen. Yritysjärjestely (esimerkiksi yksittäisen liiketoiminnan myynti/listautuminen) on osakkeeseensisältyvä optio.

 

Kansainvälisistä yhtiöistä OP valitsi listalleen Charles Schwabin ja Volkswagenin.

 

Lähde: OP 12.6.2023


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Italiasta talo 3 eurolla?

Sijoittajat keskiössä Ylen dokumenttisarjassa

Lottovoitto yrittäjyyttä hyväksytympi tapa vaurastua