Bitcoin sai puhtia BlackRockin rahastosuunnitelmasta

Bitcoin hyppäsi viime viikolla yli 15 prosenttia ja nousi yli 30 000 dollarin ensimmäistä kertaa sitten huhtikuun, mikä oli kryptovaluutan paras viikko sitten maaliskuun, mikä johtui suurelta osin siitä, että BlackRock (BLK.N) jätti Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomissiolle hakemuksen käynnistää pörssinoteerattu rahasto (ETF), joka perustuu bitcoiniin. Kuva: Suomen Kultareservi


 

Rahastoyhtiö BlackRockin suunnitelmat bitcoin-rahastosta ovat auttaneet nostamaan maailman suurimman kryptovaluutan kurssin korkeimmalle tasolleen vuoteen, mutta nousevat korot ja sääntelyn kiristyminen voivat tukahduttaa rallin, sanovat uutistoimisto Reutersin haastattelemat analyytikot ja alan sisäpiiriläiset.

 

Bitcoin hyppäsi viime viikolla yli 15 prosenttia ja nousi yli 30 000 dollarin ensimmäistä kertaa sitten huhtikuun, mikä oli kryptovaluutan paras viikko sitten maaliskuun, mikä johtui suurelta osin siitä, että BlackRock (BLK.N) jätti Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomissiolle hakemuksen käynnistää pörssinoteerattu rahasto (ETF), joka perustuu bitcoiniin.

Jos hakemus hyväksytään, maailman suurimman varainhoitajan Bitcoin-ETF voisi houkutella sijoittajia, jotka ovat haluttomia ostamaan korkean riskin kryptovaluuttaa suoraan.

Ala on kärsinyt tänä vuonna sijoittajien luottamuksen menetyksestä ja lisääntyneestä sääntelyn valvonnasta sen jälkeen, kun suurimpien kryptoyhtiöiden sarja romahduksia vuonna 2022 jätti sijoittajat tappioihin.

Markkinoilla, joita ohjaavat tunteet, ja joilla taivaan tuuliin nousevat arvostusennusteet eivät ole harvinaisia, kryptoala näki BlackRockin hakemuksen merkkinä siitä, että Wall Street on kääntymässä bitcoinin puoleen, ja tätä näkemystä tukee Citadel Securitiesin, Fidelity Investmentsin ja Charles Schwabin tukeman kryptopörssin käynnistäminen.

Taloudelliset stressit voivat kuitenkin analyytikoiden mukaan tehdä tyhjäksi toiveet kestävästä rallista. Bitcoinin nousu hidastui loppuviikosta, ja maanantaina se kävi kauppaa 30 405 dollarissa.

 

Lähde: Reuters 26.6.2023


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Italiasta talo 3 eurolla?

Sijoittajat keskiössä Ylen dokumenttisarjassa

Lottovoitto yrittäjyyttä hyväksytympi tapa vaurastua