Koukuttava tv-draama it-pioneereista

Nörtit tekevät ohjelmassa intohimoisesti työtä ideoidensa kehittämiseksi ja rahoituksen löytämiseksi. On kilpailua ja erilaisten persoonien törmäilyä, mutta myös yhteisöllistä tiimityöskentelyä.


 

Yle on ottanut ohjelmistoonsa laadukkaan amerikkalaisen draamasarjan Halt and Catch Fire, joka on noussut kulttimaineeseen ja jota on jopa verrattu viime vuosikymmenien mainosalaa kuvaavaan Mad Men -sarjaan.

 

Halt and Catch Fire kertoo muutaman päähenkilön kautta it-alan kehityskaaresta ensimmäisten kotitietokoneiden tulosta 1980-luvun alkupuolelta aina internetin alkuvuosiin 1990-luvun loppupuolelle. Sarja kiinnostanee ainakin osakesijoittajia, koska siinä kuvataan suurten keksintöjen kehitystä ideasta aina pörssilistautumiseen saakka. Nörtit tekevät ohjelmassa intohimoisesti työtä ideoidensa kehittämiseksi ja rahoituksen löytämiseksi. On kilpailua ja erilaisten persoonien törmäilyä, mutta myös yhteisöllistä tiimityöskentelyä. Mukana tarinassa kulkee erilaisia rahoituksen muotoja aina pääomasijoittajista pörssiin.

 

Halt and Catch Fire sai minut koukkuunsa, vaikka en ole koskaan ollut erityisen kiinnostunut it-alasta. Sarja, jota on kuvattu vuosina 2014-2017, on katsottavissa Yle Areenassa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Italiasta talo 3 eurolla?

Sijoittajat keskiössä Ylen dokumenttisarjassa

Lottovoitto yrittäjyyttä hyväksytympi tapa vaurastua