Luxemburg esittäytyi suomalaisille sijoittajille

Seminaarissa tuotiin esiin Luxemburgin etuja, joihin kuuluvat muun muassa maan rahoitusjärjestelmän läpinäkyvyys, selkeys ja pitkäaikaiseen perinteeseen nojautuva ammattitaito.


 

Luxemburgin tarjoamat mahdollisuudet tulivat tutuiksi suomalaisille sijoittajille ja yrityspäättäjille, kun Luxemburgin suomalainen kauppakamari järjesti Luxemburgin finanssijärjestelmää esittelevän seminaarin Helsingissä 21.6.2022.

 

Luxemburgin rahoitusjärjestelmän eduista kertoivat paneelissa muun muassa Emilia Weijola, UBP – Union Bancaire Privée (Luxemburg), Tom Lillandt, Wealins S.A. (Luxemburg), Eric Leclerc, Induna (Luxemburg) ja Olli Kiuru, Waselius & Wist (Suomi). Moderaattorina toimi Markus Rikala, Asset Protection Finland.

 

Seminaarissa tuotiin esiin Luxemburgin etuja, joihin kuuluvat muun muassa maan rahoitusjärjestelmän läpinäkyvyys, selkeys ja pitkäaikaiseen perinteeseen nojautuva ammattitaito. Luxemburgiin on yhä enemmän siirtynyt finanssialan ammattilaisia ja rahavirtoja Lontoosta, jonka merkitys kansainvälisenä finanssikeskuksena on vähentynyt Brexitin vuoksi. Ulkomaisen toimijan näkökulmasta Luxemburgin rahoituspalveluiden käyttäminen säästää toimijan useissa tapauksissa kaksinkertaiselta verotukselta. Esiintyjistä moni tosin muistutti, että Luxemburg ei ole hämäriä veronkiertopalveluja tarjoava offshore-keskus vaan lakeja ja kansainvälisiä säädöksiä noudattava nykyaikainen valtio, joka on kaiken lisäksi yksi EU:n perustajavaltioista.

 

Katajanokan kasinolla järjestetyssä the Luxembourg Financial Ecosystem -tilaisuudessa esiintyivät panelistien lisäksi Luxemburgin Pohjoismaiden suurlähettiläs Henri Schumacher ja Luxemburgin kunniakonsuli Suomessa Christoffer Waselius.

 

Seminaarissa tarjoiltiin luonnollisesti luxemburgilaista kuohuviiniä. Suomi on viinitalo Bernard Massardin toiseksi suurin vientimarkkina Kanadan jälkeen. Belgia on numero 3.


 

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Italiasta talo 3 eurolla?

Sijoittajat keskiössä Ylen dokumenttisarjassa

Lottovoitto yrittäjyyttä hyväksytympi tapa vaurastua