Moskovan pörssi laski jyrkästi

 

Venäjän valtiota lähellä olevan pankkikonsernin Sberbankin osake laski tiistaina 8,5 prosenttia alimmilleen kolmeen kuukauteen, kun sijoittajat reagoivat kansainvälisen politiikan jännitteiden kiristymiseen.


 

Moskovan pörssin kehitystä kuvaava Moex-indeksi laski tiistaina 18.1.2022 peräti 6,5 prosenttia, kun jännitteet kansainvälisessä politiikassa saivat sijoittajat myymään osakkeitaan.

 

Vuosi 2022 on alkanut Venäjän osakemarkkinoilla, kun yleisindeksi on laskenut neljässä päivässä yli 13 prosenttia. Dollarimääräinen RTS-indeksi laski tiistaina 7,3 prosenttia, ja se on nyt alimmillaan yli 12 kuukauteen.

 

Financial Timesin mukaan venäläisosakkeiden heikentymisen syynä on pelko, että Venäjä hyökkää Ukrainaan. Lehden haastatteleman asiantuntijan mukaan lasku todennäköisesti jatkuu lähiaikoina.

 

Venäjän valtiota lähellä olevan pankkikonsernin Sberbankin osake laski tiistaina 8,5 prosenttia alimmilleen kolmeen kuukauteen.

 

Venäjän rupla ja valtion joukkovelkakirjalainat ovat olleet niin ikään paineessa vuoden 2022 alussa. Ruplan arvo heikentyi tiistaina 0,9 prosenttia ollen 76,7 ruplaa dollariin nähden, mikä lähentelee yhdeksän kuukauden pohjalukemia.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Italiasta talo 3 eurolla?

Sijoittajat keskiössä Ylen dokumenttisarjassa

Lottovoitto yrittäjyyttä hyväksytympi tapa vaurastua