Pankkikriisistä kertova tv-sarja Elisa Viihteeltä

Pekka Strang (etualalla) näyttelee Skopin toimitusjohtajaa Christopher Wegeliusta. Taustalla Hannu-Pekka Björkman. Kuva: Mojo Erämetsä/Elisa


 

Elisa Viihde panostaa kotimaiseen draamaan ja tuottaa 80- ja 90-lukujen vaihteen pankkikriisistä kertovan tv-sarjan.

Elisa Viihde jatkaa panostuksiaan kotimaisiin tv-sarjoihin ja julkistaa uuden alkuperäissarjan, joka nähdään Elisa Viihde Viaplayssa syksyllä 2023: 'Rosvopankki' on saanut innoituksensa Suomea 1980 ja 1990 -lukujen taitteessa kohdanneen pankkikriisin tapahtumista.

 

Elisa Viihde on yksi Suomen merkittävimmistä kotimaisen sarjojen tilaajista, ja tuotannossa on tälläkin hetkellä yksitoista uutta kotimaista sarjaa.

– Olemme yksi merkittävimmistä suomalaisten tv-sarjojen tilaajista ja rahoittajista, ja laskennallinen kulttuurijalanjälkemme oli viime vuonna lähes 40 miljoonaa euroa*. Tuoreen kyselytutkimuksemme mukaan enemmistölle suomalaisista kulttuuri merkitsee mielen virkistystä ja viihdettä, joita haluamme tarjota kiinnostavien Elisa Viihde alkuperäissarjojen muodossa, kommentoi Elisa Viihteen sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

 

'Rosvopankki' avaa Suomen synkkää pankkikriisiä

 

Rosvopankki on tositapahtumien innoittama, 1990-luvun alun pankkimaailmaan sijoittuva poliittinen draamatrilleri, jonka ohjaa Matti Kinnunen ja tuottaa Elisa Viihteelle Moskito Television. Sarjan on käsikirjoittanut Matti Kinnunen yhdessä Mikko Reitalan kanssa. Sarjan päärooleissa nähdään Amanda Pilke (rahoitustarkastaja Salla Nurminen) ja Pekka Strang (SKOP:n Christopher Wegelius). Muissa keskeisissä rooleissa näyttelevät muun muassa Hannu-Pekka Björkman ja Wanda Dubiel. Sarja kuvataan syksyn ja talven 2021–2022 aikana Helsingissä ja Tallinnassa. Sarja on toteutettu yhteistyössä Aurora Studiosin, Finnish Impact Film Fundin (FIFF), Nelonen Median, Suomen elokuvasäätiön, Eesti Filmi Instituutin ja virolaisen Stellar Filmin kanssa.   

  • Synopsis: Mitä tapahtuu kun ahneus riistäytyy käsistä? 1990-luvun alun Suomi ajautui kasinotaloudesta lamaan. Rosvopankin tarinan keskiössä ovat kysymykset oikeudenmukaisuudesta, ihmisen arvosta sekä rahan ja vallan mahdista.
  • Moskito Televisionin vastaavan tuottajan Mari Kinnusen kommentti:
    – 90-luvun lama oli kokemus, joka muutti koko kansakunnan psyykettä. Ajanjaksossa on myös samoja piirteitä kuin nykyisessä koronakriisissä, ja kuten kaikissa suurissa kriiseissä, hallitun todellisuuden illuusio murtuu.

Elisa kertoi asiasta tiedotteessaan 7.10.2021.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Italiasta talo 3 eurolla?

Sijoittajat keskiössä Ylen dokumenttisarjassa

Lottovoitto yrittäjyyttä hyväksytympi tapa vaurastua