Medicortex sai rahoitusta Business Finlandilta

Rahoituksen avulla yritys voi nopeuttaa tapaturmaisten aivovamman ja aivotärähdyksen havaitsemiseen käytettävän pikatestin kehitystä.


 

Medicortex Finland Oy, turkulainen aivovammojen diagnostiikkaan ja lääkekehitykseen erikoistunut yritys, on saanut rahoitusta Business Finlandilta. Yhtiö  kertoi asiasta tiedotteessaan 4.3.2021.

Rahoituksen avulla yritys voi nopeuttaa tapaturmaisten aivovamman ja aivotärähdyksen havaitsemiseen käytettävän pikatestin kehitystä.

Medicortex on löytänyt uusia biologisia merkkianeita, joiden pitoisuus nousee syljessä ja virtsassa aivovamman seurauksena. Rahoitus, joka kattaa 50 % hankkeen kuluista, myönnettiin projektille, jossa kehitetään helppokäytöistä pikatestiä biologisten merkkiaineiden havaitsemiseen. Yhtiön diagnostiikkakehitysohjelman tavoitteena on luoda uusia menetelmiä aivovamman havaitsemiseen ajoissa – ongelma, johon ei vielä ole globaalia ratkaisua. Nykyiset diagnostiset menetelmät perustuvat potilaan vasteiden tutkimiseen ja pään kuvantamiseen, mutta ne eivät paljasta lieviä vammoja luotettavasti. Lieväkin vamma voi olla kohtalokas tai se voi kehittyä krooniseksi tilaksi, jos sitä ei tunnisteta ajoissa. Markkinapotentiaali uusille menetelmille on valtava, sillä maailmassa ainakin yli 60 miljoonaa henkilöä saa tapaturmaisen aivovamman vuosittain.

Medicortexin saama kilpailtu rahoitus on myönnetty perusteellisen arviointiprosessin tuloksena, ja se on samalla myös tunnustus yhtiön työlle kehittää uusia innovatiivisia menetelmiä kasvavaan tarpeeseen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Italiasta talo 3 eurolla?

Sijoittajat keskiössä Ylen dokumenttisarjassa

Lottovoitto yrittäjyyttä hyväksytympi tapa vaurastua